Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Το Κόκκινο Τρένο του Τάκη Σιμονετάτου (1982)


Σκηνοθεσία: Τάκη Σιμονετάτου

Σενάριο: Νίκου Φώσκολου

Ηθοποιοί: Λάκης Κομνηνός, Νίκος Γαλανός, Στέφανος Στρατηγός, Νίκος Τσαχιρίδης, Νίκος Λυκομήτρος, Νίκος Μπακογιάννης, Χρήστος Νάτσιος, Κωστής Μαλκότσης, Τίνα Σπάθη, Gerald Parker, Σπύρος Καλογήρου, Βασίλης Διαμαντόπουλος,

Μουσική: Πάνος Τζαβέλας

Διάρκεια: 103'




Περιγραφή:

Δεκεμβριανά 1944 πριν 70 χρόνια. Χριστούγεννα του 1944. Μια ομάδα ανταρτών του ΕΛΑΣ στην οποία συμμετέχουν έμπειροι δυναμιτιστές και αντάρτες των Βουνών, όπως ο οπλίτης Μέμος κι ο λοχαγός Άγγελος ο οποίος είναι ερωτευμένος με την Άννα αναλαμβάνει μια πολύ επικίνδυνη αποστολή. Πρέπει να φτάσουν στο κέντρο της πόλης των Αθηνών που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Άγγλων και του Ελληνικού τακτικού στρατού, και να ανατινάξουν το αγγλικό στρατηγείο που εδρεύει στο ιστορικό ξενοδοχείο της «Μεγάλης Βρετανίας». Περνώντας μέσα από τους δαιδαλώδεις υπονόμους, καταφέρνουν να φτάσουν στο συγκεκριμένο σημείο και τοποθετούν τα εκρηκτικά, αλλά την τελευταία στιγμή ανακαλείται η διαταγή. Το αρχηγείο τους, φοβήθηκε τις επιπτώσεις από τον ενδεχόμενο θάνατο του Άγγλου Πρωθυπουργού Ουίλσον Τσώρτσιλ, και έτσι ματαιώθηκε η όλη επιχείρηση. Σε σενάριο του Νίκου Φώσκολου. Ηθοποιοί: Λάκης Κομνηνός (λοχαγός Άγγελος), Νίκος Γαλανός (οπλίτης Μέμος, δυναμιτιστής), Γεωργία Ζώη (Άννα), Στέφανος Στρατηγός, Νίκος Τσαχιρίδης, Νίκος Λυκομήτρος, Νίκος Μπακογιάννης, Χρήστος Νάτσιος, Κωστής Μαλκότσης, Τίνα Σπάθη (Κατίνα), Gerald Parker (Σκόμπυ), Σπύρος Καλογήρου (Λογοθέτης), Βασίλης Διαμαντόπουλος (επιτελάρχης), Τούλα Σπινέλη, Λεωνίδας Αδαμόπουλος, Χάρης Εμμανουήλ.

Μουσική: Πάνος Τζαβέλας. Στους τίτλους αρχής ο Πάνος Τζαβέλας ερμηνεύει το τραγούδι " Το κόκκινο τρένο" σε μουσική δική του και στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου.


Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1982-1983 και έκοψε 50.925 εισιτήρια. Ήρθε στην 26η θέση σε 48 ταινίες.
Που και Πότε;

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Αμφιθέατρο 437.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου