Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

"Εφάπαξ"






Σκηνοθεσία-Σενάριο: Νίκος Ζαπατίνας

Hθοποιοί: Αφροδίτη Αλ Σαλεχ, Πέτρος Φιλιππίδης, Εβελίνα Παπούλια, Ασπασία Τζιτζικάκη, Κατερίνα Σκούρλη, Μαρία Μαρτίκα , Βασίλης Χαλακατεβάκης, Τάνια Καψάλη, Σύλβια Βενιζελέα, Ματθίλδη Μαγγίρα


Πρώτη προβολή: 30 Νοεμβρίου 2001

Διάρκεια Ταινίας:85'








Περίληψη:
Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλεία του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ότι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια στιγμή, μια κεραυνοβόλος σκέψη αρκεί για να ανατρέψει τα πάντα. Ο Παντελής εισπράττει τα χρήματα καβαλάει το μηχανάκι του και εξαφανίζεται. Τηλεφωνεί στις εμβρόντητες "γυναίκες" του και ανακοινώνει ότι θα ξοδέψει το ποσό μόνος του όπως επιθυμεί και μετά θα γυρίσει στο σπίτι.

Στην ταινία Εφάπαξ τραγουδά ο Γιάννης Κότσιρας σε μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Μέρος της ταινίας γυρίστηκε στην Φολέγανδρο, στην Σαντορίνη και στη Νορμανδία της Γαλλίας.
Trailer:
Κάτι καλύτερο από trailer…

Που και πότε
Την Παρασκευή 19  Ιουλίου στην Ταράτσα του 4ου ορόφου, στις 21:00
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ