Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

''The Hours'' (2002)

 

 


 

Σκηνοθεσία: Stephen Daldry

Ηθοποιοί: Meryl Streep, Nicole Kidman and Julianne Moore


Πρώτη προβολή: 18 Δεκεμβρίου 2002


Διάρκεια Ταινίας: 114’

 

 

 

 

 

Περιγραφή:

Aποτίοντας φόρο τιμής στο έργο και τη ζωή της γυναίκας που άλλαξε τον ρου της αγγλικής πεζογραφίας, της Βιρτζίνιας Γουλφ, ο βραβευμένος με Πούλιτζερ μυθιστοριογράφος Μάικλ Κάνινγχαμ περνά στη ζωή δύο Αμερικανίδων, οι οποίες επιδιώκουν απεγνωσμένα τη νοηματοδότηση της ζωής τους, αλλά και παράλληλα την ικανοποίηση των προσφιλών τους προσώπων. Το 1923 στη βρετανική επαρχία η Βιρτζίνια Γουλφ (Nicole Kidman) αρχίζει τη συγγραφή του μυθιστορήματός της ''Η κα Ντάλογουεη'', καταφεύγοντας στον κόσμο που περιγράφει στο χαρτί, προσπαθώντας όμως παράλληλα να παλέψει με την κατάθλιψη και τις αυτοκτονικές της τάσεις, καθώς και με τα κενά αδράνειας σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον όπου ασφυκτιά, λαχταρώντας την πολύβουη πρωτεύουσα.
Στη μεταπολεμική Καλιφόρνια της δεκαετίας του 1950, η κατ' επίφαση ήσυχη και ευτυχισμένη Λόρα Μπράουν (Julianne Moore), έγκυος στο δεύτερο παιδί της, ζει το ''αμερικανικό όνειρο''. Έχει ξεκινήσει την ανάγνωση του βιβλίου ''Η Κα Ντάλογουεη'', ενώ παράλληλα ετοιμάζει με το μικρό της να γιορτάσει τα γενέθλια του άντρα της. Μια σειρά γεγονότων και σκέψεων που χρωματίζονται από την ανάγνωση του βιβλίου θα πυροδοτήσουν αλλαγές στη φαινομενικά αρμονική ζωή της.
Τέλος, στη Νέα Υόρκη των αρχών της νέας χιλιετίας, μια εκδότρια, η Κλαρίσσα Βον (Meryl Streep), συζώντας με τη σύντροφό της Σάλι και την κόρη της και κρυφά ερωτευμένη με τον παλιό της συμφοιτητή Ρίτσαρντ, ενσαρκώνει τη σύγχρονη εκδοχή της ηρωίδας του βιβλίου της Γουλφ. Ανατρέχοντας σε μνήμες, πρόσωπα και εντυπώσεις, ετοιμάζει γιορτή για την απονομή ποιητικού βραβείου στον φίλο της, ο οποίος, βυθισμένος μέσα στις νευρώσεις και την παραφροσύνη του, αποτελέσματα ενός συσσωρευτικά πνιγηρού άχθους αδιεξόδων και ερωτηματικών, χάνει τη μάχη με το AIDS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου