Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

"Pink Floyd - The Wall" (1982)

 

 

 

Σκηνοθεσία: Alan Parker

Ηθοποιοί: Bob Geldof, Christine Hargreaves and James Laurenson

Πρώτη προβολή: 14 Αυγούστου 1982 

Διάρκεια Ταινίας: 95’

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιγραφή:

Ο ροκ σταρ Πινκ μεγάλωσε με την υπερπροστατευτική μητέρα του, αφού ο πατέρας του έπεσε υπέρ πατρίδος κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Πινκ, εθισμένος στα ναρκωτικά, αποφασίζει να χτίσει έναν τοίχο μεταξύ του ίδιου και του έξω κόσμου, προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του από τον έξω κόσμο. Δυστυχώς όμως όσους τοίχους και να υψώσει κανείς, ποτέ δεν θα είναι προστατευμένος.
Η ταινία, χωρίς να προδίδει το ομότιτλο άλμπουμ των Pink Floyd, είναι περισσότερο εμπειρία, ταξίδι στον εσωτερικό μας κόσμο, τραγούδι που θα σιγοτραγουδάμε για καιρό. Μπορεί να σε σημαδέψει, μπορεί ταυτόχρονα να σε ξενίσει, να σε απωθήσει. Αν καταφέρεις να μπεις στο νόημα, ίσως βρεις λόγους να κλάψεις για τον ίδιο σου τον εαυτό.
Βραβευμένη με δύο βραβεία BAFTA, καλύτερου ήχου και καλύτερου τραγουδιού.
Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση σχετική με την ταινία.

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Pink Floyd - The Wall (1982)Σκηνοθεσία Alan Parker

Σενάριο Roger Waters

Παίζουν Bob Gentolf, Eleanor David, Bob Hoskins, David Bingham, Christine Hargreaves, James Laureson, Alex McAvoy

Διάρκεια 95'
Ένας ροκ σταρ με ψυχολογικά προβλήματα καταρρέει. Η ζωή του έχει ξεφύγει από τον έλεγχό του και έχει χτίσει ένα τοίχο απομόνωσης γύρω του. Μετά από μια σειρά απογοητεύσεων στη ζωή του τον έχουν νεκρώσει ψυχολογικά. Στην ταινία παρακολουθούμε την πορεία της ζωής του από την εποχή που έχασε τον πατέρα του μέχρι την εποχή που επέλεξε να βουλιάξει στον κόσμο των ναρκωτικών την εποχή που έγινε διάσημος. Στον φανταστικό του κόσμο δικάζει τον εαυτό του για την μίζερη ύπαρξη του και τον τοίχο που έχει χτίσει γύρω του.


Βασισμένο στο διπλό άλμπουμ των Pink Floyd - The wall (1979). Μια μουσική ταινία που σημάδεψε την εποχή της.Περισσότερα για την ταινία μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://www.imdb.com/title/tt0084503/

Που και πότε;

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο 437, στις 18:00.


ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ